Sommartrumpet
9 februari, 2017
Visa allt

Rapport från arrangörsverkstaden – december

Erik Berndalen - Arrangör, kompositör och dirigent.

Mot årets slut, då konsertproduktionerna duggar tätt runtom i landet, har ett flertal ensembler beställt arrangemang från Berndalens Musik och det finns mycket att göra inför julen:

• Inför Gislaveds Symfoniorkesters nyårskonsert har jag gjort en ny version för sångsolist och symfoniorkester (plus kompgrupp) av mitt redan befintliga brasskvintettarrangemang på ”Mein Herr” ur musikalen ”Cabaret”.
  • Mina kära vänner i Marinens Musikkår gör en julkonsert för sin vänförening den 11 december – samma vänförening som nyligen fick marschen ”Gyllene Ankaret” av mig till sitt 25-årsjubileum. Till denna julkonsert har jag instrumenterat Franz Schuberts välbekanta ”Marche Militaire nr. 1”.
  • Östgöta blåsarsymfoniker har till en galakonsert den 5/1 2017 beställt ett arrangemang på ”Vår bästa tid är nu” ur ”La cage aux folles”.
  • Jag har färdigställt en brassbandsversion, avsedd för Livgardets Dragonmusikkår, av mitt arrangemang på ”Musik ska byggas utav glädje” (ursprungligen skrivet till Copenhagen Brass).
  • Ett blåsorkesterarrangemang på Hasse Anderssons monsterhit ”Guld och gröna skogar” är också färdigt och kommer säkert att höras en del utomhus under marschsäsongen 2017.

God Jul och Gott Nytt År från Berndalens Musik!

Comments are closed.